قرآن ناطق(عج)

85 - فردو براى چه ساخته شد ؟

نویسنده : مهندس حسین رأفتی

    ۱- قبل از این نوشته ، لطفا مقاله پنج سایت را مطالعه کنید.   ٢- سایت نطنز ، گنجایش چهل و هشت هزار عدد سانتریفیوژ تیپ یک ( و براى تیپ هشت ، حدود چهل و چهار هزار عدد ) دارد. ٣- این سایت زیر زمینى با پوشش ” نه متر ” بتن […]

 

 

۱- قبل از این نوشته ، لطفا مقاله پنج سایت را مطالعه کنید.

 

٢- سایت نطنز ، گنجایش چهل و هشت هزار عدد سانتریفیوژ تیپ یک ( و براى تیپ هشت ، حدود چهل و چهار هزار عدد ) دارد.
٣- این سایت زیر زمینى با پوشش ” نه متر ” بتن مسلح با مقاومت بالا ، محافظت میشود.
۴- فردو ، حدود صد متر زیر کوه ، گنجایش فقط دو هزار و هشتصد عدد تیپ یک را دارد یعنى کمتر از شش در صد نطنز.
۵- فکر میکنید امروز ، تنها سانتریفیوژ پیشرفته تیپ هشت ما و مخترعین و مبتکرین و طراحان آن در کجا هستند ؟
ماشین هاى تیپ چهار و پنج و شش ما ، کجا در حال تست هستند ؟
تمام اینها ، امروز در یک سوله ، روى سطح زمین !!! در نطنز مستقر هستند.
انسانها و ماشین هایى که فعلا نظیرشان را نداریم ، بدون پدافند غیر عامل ساختمانى هستند.
آن وقت ، صد متر زیر کوه ، با گنجایش کمتر از شش درصد سایت زیر زمینى نطنز ، جاى چیست ؟
۶- استرتژیست هاى ایران ، فردو را براى تضمین استمرار غنى سازى و حفظ آخرین دستاوردها و دانشمندان میدانى ، طراحى کردند. و به سرعت ، با عکس العمل دنیاى سلطه ، این فرضیه اثبات شد.
٧- در صورت توافق ، هزار عدد سانتریفیوژ در فردو ، برپا و آماده کار باقى میماند. ٣۵٠ عدد از آن خواهد چرخید ( امروز ۶٠٠ عدد میچرخد ). با آن ایزوتوپ هاى پایدار تولید خواهیم کرد که قیمت هر ” یک گرم ” آن ، ” دهها میلیون دلار ” است !!!
٨- سرمایه هاى مادر و اصلى هسته اى ما ، که بخش حساس تحقیق و توسعه هستند ، از زیر یک سوله ! به مکانى که هیچ بمبى ( حتى تا بیست سال آینده ) به آن نفوذ نخواهد کرد ، منتقل میشوند.
٩- ( خیلى مهم ) آرایش هسته اى ما ، به سمتى خواهد رفت که منطقا باید باشد. مسیرى که تا امروز رفتیم ، تنها مسیرى بود که توان و موقعیت خود را در دنیا تثبیت کرده و حقوق ملت را از دنیا بگیریم. مسیر فردا ، مسیرى است که منطق هسته اى ( و نه سیاسى ) حکم میکند.

 

فراموش نکنیم کهدستاوردها ، متعلق به اشخاص و دولت ها و … نیستند. از کلیت مسیر ، که متعلق به کشور است ، دفاع میکنم.
وقتى ورودى یک آبشار شما که قبلا خروجى پنج در صد داشت ، را غنى شده پنج درصد بکنید ( بدون تغییر در نوع دستگاه و یا سرعت گردش و … ) خروجى این بار شما ، حدود بیست در خواهد بود.
وقتى بیست در صد رو تزریق در ورودى کنید ، خروجى شما ، حدود شصت در صد است.
و اگه ورودى شما ، شصت در صد باشه ، خروجى ، حدود نود در صد میشه.
متخصص رشته هسته اى نیستم. ولى اهل بررسى و مطالعه هستم. سال ۶٩ که دانشجوى ارشد شریف بودم ، دکتر #صالحى ، رییس دانشگاه شریف و همزمان استاد برجسته هسته اى بودند. و از دوستان من شاگردان ایشان. دوستان من ، الآن ، دانشمندان هسته اى کشور هستند.
براى این سعى و خطاها ، نطنز به راحتى جوابگو است. ولى فردو اهمیتى که دارد ، عدم نفوذ بمب هاى سنگر شکنه.
ما فقط یک عدد سانتریفیوژ تیپ هشت داریم ، که در مراحل اولیه تست است. این یک عدد و دانشمندان مبتکر اون ، جاشون کجاست ؟
هر دستگاه #سانتریفیوژ ، از حدود صد قطعه ( و بعضا کاملا هاى تک ) تشکیل شده. مطمئنا محل تولید این قطعات صنعتى در سایت هاى هسته اى نیست.
در زمان جنگ ، از هر کارگاه صنعتى که در کشور بود ، براى ما یحتاج لجستیک و ادوات جنگى استفاده میکردیم.
در این زمینه هم ، گستردگى کارگاهها و مراکز صنعتى ، جزیى از استراتژى پدافند غیر عامل ماست.
اونهایى که هاى تک تر هستند ، همونطور که فرمودید ، جایش در مکانهاى صنعتى و البته با درجه طبقه بندى باید باشد.
ولى هیچ ارتباطى با محل مونتاژ قطعات و تست هاى مکانیکى و راندمان و … ندارد.
مونتاژ ، در خود سایت هسته اى است. و درجه طبقه بندى بالاترى دارد.
ما فقط یک عدد سانتریفیوژ تیپ هشت داریم ، که در مراحل اولیه تست است. این یک عدد و دانشمندان مبتکر اون ، جاشون کجاست ؟
حدود هشت سال ، مراحل تست و توسعه و تثبیت و تکامل این دستگاه زمان نیاز داریم. شما ، کجا رو پیشنهاد میکنید ؟

 

من تقریبا هیچ گونه اطلاعات طبقه بندى شده ندارم.
از #پارچین یا سایر کارگاههاى صنعتى مرتبط نیز اطلاعى ندارم. آنچه تحلیل و آنالیز ارائه میدهم ، تماما اطلاعات منتشر شده در رسانه هاى معتبر بوده و خواهد بود.
مسیر تولید #سانتریفیوژ ، که از سال ۶٩ تا امروز ، بمدت بیست و پنج سال ، با چنگ و دندان و تلاش طاقت فرسا و ریسک هاى بسیار بالا پیموده ایم ، مسیر در شرایط آزاد و منطقى نفس کار نبوده است.
بلکه زیر سایه هزار مدل فشار و تهدید و تحریم ، و از همه بدتر ، خلاف قوانین بین الملل ( شدیدا ظالمانه ) روز ( قطعنامه هاى شوراى امنیت ) بوده است.
براى همین پر از کاستى است. ما بدون کمک و تجربه و دانش دیگران ، وارد یک عرصه هاى تک شدیم که حتى زیر ساخت هاى فنى و صنعتى اون رو هم نداشتیم.
مثلا چرا باید ، نوزده هزار عدد تولید انبوه ماشینى را ( تولید با حداکثر سرعت و آخر توان تولید گران داخلى ) انجام دهیم ، که ساختارا ، معیوب و پر از هزینه تعمیر و نگهدارى و راندمان ناچیز است ؟ این بعد سیاسى کار است.
تا بتوانیم با مانور ارائه توان و عزم خود ، دشمن را به میز مذاکرات و تسلیم در برابر حقوق خود بکشانیم.
و الا مطمئنا ، از سالها قبل این مدل منقرض شده را کنار میگذاشتیم.
یا مثلا ، هزار یا دو هزار عدد از یک مدل بالاتر و پیشرفته تر را تولید کنیم ، و بعد به اشکالات طراحى آن برسیم. این مسیر علمى نیست. ولى چاره دیگرى نداشتیم.
عینا مانند زمان جنگ بود که با هر ریسک و زحمت شبانه روزى به دنبال فن آورى هاى تولید تسلیحات مورد نیاز خود بودیم.
در زمینه سوله عرض کنم ، واقعا تمام نتایج تحقیق و توسعه ما در زمینه انواع ماشین هاى تیپ یک تا هشت ، تماما ، همان جا هستند. من جمله معدود دستگاههاى تیپ شش و تنها دستگاه تیپ هشت.
٣- بهترین حفاظت از نطنز ، احداث و بهره برداى از فردو است !! تحلیل زیبایى که استراتژیست هاى ایرانى انجام دادند و بسیار هوشمندانه و موفق بود.
وقتى دشمن بداند با نابود کردن سایت نطنز ، تکنولوژى و نیروى انسانى متخصص و تجهیزات تست و کنترل و اندازه گیرى و …. در جاى محفوظ دیگرى ، باقى میمانند ، انگیزه اى براى حمله به نطنز هم نخواهد داشت.
صحت این استراتژى ، بلافاصله در روز بعد از خبر فردو ، توسط روزنامه عبرى زبان عصر اسراییل ، معاریو maariv، براى ایرانیان تایید و اثبات شد. اولین تحلیل این روزنامه : حمله به نطنز ، غیر ممکن شد !!!

( بخشی از مقاله شماره پنج سایت گروه ، ١٣٩٣/٠٩/١۴

 

بخشى از #پروتکل الحاقی ، که در این مورد دانشمندان هسته ای است رو تقدیم میکنم. اگه دوست داشتید ، کل متن پروتکل رو در خصوصى تون بذارم :
۲ – ۲ شامل تعهد کشور عضو در مورد:

الف) شرح کلی و نیز اطلاعات مشخص کننده مکان اجرای فعالیت‌های تحقیق و توسعه مرتبط با چرخه سوخت هسته‌ای که در آنها از موادی هسته‌ای استفاده نمی‌شود و در هر جایی توسط کشور عضو تأمین هزینه شده، پروانه فعالیت دریافت‌نماید، کنترل و یا از طرف آن کشور اجرا گردد؛

ب ) شرح کلی از فعالیت‌ها و مشخصات اشخاص حقیقی و حقوقی جهت چنین فعالیت‌هایی، در مکان‌های شناسایی شده توسط آژانس در خارج از محلی که آژانس آنها را عملاً مربوط به فعالیت‌های آن محل بداند ارائه چنین اطلاعاتی منوط به درخواست ویژه از جانب آژانس می‌باشد و باید با مشورت با آژانس و به موقع انجام پذیرد؛
همونطور که ملاحظه کردید ، بحث ” تمام زندگى شخصى دانشمندان ” اصلا مطرح نیست.
این ارائه شرح کلى ، به قدرت ریاضى و سیاسى ما مرتبط میشه. کیاست و سیاست ایرانى اسلامى.
تا کنون #پروتکل_الحاقی به امضای ۱۴۵ کشور رسیده است و ۱۲۱ کشور نیز آن را به مرحله اجرا درآوردند.
http://www.iaea.org/safeguards/documents/AP_status_list.pdf
لیست کشورهایی که پروتکل الحاقی را امضا کرده‌اند . کشورهایی که با رنگ قرمز مشخص شده‌اند، پروتکل الحاقی را امضا‌کرده اما هنوز به اجرا در نیاورده‌اند.

 

البته نباید فراموش کرد کهاگرچه کشورهای زیادی پروتکل را امضا کردند
ولی برخورد طرف مقابل با ایران نسبت به امریکا، انگلیس یا … متفاوت است
همان طور که تا به حال بوده. نگرانی آژانس (بخوانید سرویس های اطلاعاتی امریکا و اسراییل) تمامی ندارد
ولی این یک جنگه . نمیشه منفعل شد و عقب کشید . تمام کشورهای دنیا باید وارد یک کنترل هسته ای بشن . کیاست و سیاست ایرانی رو اینجا هم لازم داریم .

 

و البته نکته ی دیگری که در ارتباط با پروتکل الحاقی مطرح است این است که

در مرامنامه اولیه #آژانس ، تنها سایت هاى هسته اى اعلام شده توسط کشورها ، مورد بازرسى قرار میگیرد.
در اون کشور ممکن است سایت هاى هسته اى دیگرى با رویکردهاى #نظامى هم وجود داشته باشن ، که به آژانس اعلام نکرده باشن.
لذا تا این مرحله ، آژانس نمیتواند صلح آمیز بودن کل فعالیت هاى این کشور رو تایید کند.
فقط اعلام میکند ، سایت هایى را که اعلام ، معرفى و بازدید شده ، انحراف نداشته اند.
در #پروتکل_الحاقى ، آژانس موظف میشود از سایت هاى اعلام نشده ، که احتمال و دلیل و شبهه اى وجود داشته باشد ، نیز کنترل کند.
در اینجا ، هر کشورى با چانه زنى و استفاده از قدرت ریاضى و سیاسى و نفوذ خود ، ملاحظات امنیتى و حفاظتى خود را در پروتکل میگنجاند.
هدف اعلام شده آژانس از دسترسى ، شفاف سازى ، بازدید مدیریت شده و … حصول اطمینان از عدم انحراف است.
به روش هاى بسیار مختلفى ، این هدف قابل تحقق است. با هوشیارى میتوان با حفظ اسرار نظامى و تکنولوژى و نیروى انسانى نظامى ، به گونه اى مناسب ، پروتکل را امضا و اجرا کنیم.
و بدونید ما در زمینه هسته اى ، به لطف خدا و همت و غیرت جوانان مون ، خیلى پیشرو هستیم.
نکته زیبایى رو اخیرا دکتر صالحى فرمودن که خیلى جالب بود.
اخبار قراردادهاى احداث رآکتورهاى قدرت در کشورهاى مختلف دنیا و خصوصا همسایه هاى عربى و ترکیه ، رو شنیدید.
ولى نکته اى که در اخبار نمیاد ، محتویات ریز این قراردادهاست ، که کشور خریدار ، از چه حقوق و امکاناتى با دست خود ، خود را محروم میکند.
ولى در قراردادهاى ایران ، از بوشهر یک ، تا این دو رآکتور جدید ، بر عکس ما به سبب دانش و غیرت خود ، چه امتیازاتى را براى بومى سازى و تولید داخل ، دریافت کرده ایم.
بیست و پنج سال تمام تلاش و زحمت ما ، با یک استراتژى بسیار منطقى و ریاضى ، هوشمندانه و قوى ، به نتایج روشنى رسیده ، و ان شاءالله حاصل این توازن و گستردگى قدرت ما ، در این مذاکرات هم نتیجه خواهد داد.
امام خامنه ای : ۱۳۹۴/۰۲/۱۶

این را به ما گفتند؛ بعضی به ما گفتند – بعضی دلشان نیامده به ما بگویند و در جمعهای خودشان گفتند و خبرش به گوش ما رسیده است – که این #تحریم هایی که اینها علیه ایران وضع کرده‌اند و این فشاری که علیه جمهوری اسلامی راه انداخته‌اند، علیه هر کشور دیگری بود، او را #منهدم میکرد، #متلاشی میکرد امّا به جمهوری اسلامی تکان هم نتوانسته وارد کند.

این چیز کوچکی نیست؛ این خیلی حادثه‌ی بزرگی است البتّه تبلیغات جهانی یک پوششی، یک پرده‌ای، یک غباری همواره در مقابل مخاطبان خود قرار میدهد که نمیگذارد خیلی‌ها واقعیّتها را ببینند؛
امّا درعین‌حال بسیاری از مردم دنیا، بسیاری از ملّتها بخصوص آنهایی که به ما نزدیکند، واقعیّتها را می‌بینند؛ و همه‌ی مسئولین سیاسی دنیا واقعیّتها را می‌بینند؛

نگاه نکنید به حرفهایشان؛ همین رؤسا و مسئولان سیاسی و سخنگویان دستگاه‌های مختلف غرب و اروپا و آمریکا و دیگران که گاهی حرفهای بی‌ربطی هم میزنند، همه‌ی اینها در دلشان این #عظمت را، این هیبت را، این اقتدار را، این #لیاقت را برای ملّت ایران تصدیق میکنند و می‌بینند منتها در زبان جور دیگری عمل میکنند.
امام خامنه ای :۱۳۹۴/۰۱/۲۰

امروز فقط موضوع مورد بحث و مورد #مذاکره ، مسائل هسته‌ای است. حالا، این تجربه‌ای خواهد شد؛ اگر طرف مقابل از کج‌تابی‌های معمولی خودش دست برداشت، این یک تجربه‌ای برای ما میشود که خیلی خب، پس میشود در یک #موضوع دیگر هم با اینها مذاکره کرد؛
امّا اگر دیدیم نه، این کج‌تابی‌هایی که همیشه از اینها دیده‌ایم باز هم وجود دارد و کج‌راهه دارند میروند، خب طبعاً #تجربه‌ی گذشته‌ی ما تقویت خواهد شد.

 

 

١٣٩۴/٢/١٩

۰ دیدگاه ارسال شده است

نظر خود را با ما در میان بگذارید