
1 - مسیر هسته اى ایران – ۱ (طرح ۱۶ سوال – اهداف )
نویسنده : مهندس حسین رأفتی
مذاكرات هسته اى - شكست يا پيروزى ؟ 1393/09/07 قسمت اول. ١-اهداف ما از تكنولوژى هسته اى چيست ؟ ٢- چه مواردى جزء اهداف هسته اى ما نيست ؟ ٣- اگر موارد بند دو را انجام دهيم ، چه تبعاتى دارد ؟
مذاکرات هسته اى – شکست یا پیروزى ؟ ۱۳۹۳/۰۹/۰۷
قسمت اول.
مقدمه :
١- اطلاعات استفاده شده در این گفتگو ، در آرشیو خبرگزارى ها تماما وجود دارد. ولى آنالیز آن شخصى است و در سایت ها موجود نیست. لذا قابل نقد ، اصلاح و تکمیل است.
٢- این بحث ها را مقید بودم سر بسته و در جمع هاى خصوصى دلسوزان مطرح کنم. نشر عمومى آن را نمیدانستم صحیح است یا نه. ( اسرار جنگى را نباید لو داد ). ولى امیدوارم چون مراحل اصلى کار را پشت سر گذاشته ایم ، امروز مشکلى نداشته باشد.لذا بحث ها طلبه اى است و نه دیپلماتیک.
٣- با سخنان اخیر رهبر عزیزمان ، و تصریح عدم مخالفت با تمدید مذاکرات ( به همان دلایل موافقت با شروع آن ) ، کار تحلیل ما روان تر انجام میشود.
بحث را با سوالاتى کلیدى آغاز و سپس براى هر سوال ، بحثى را تقدیم میکنم :
١-اهداف ما از تکنولوژى هسته اى چیست ؟
٢- چه مواردى جزء اهداف هسته اى ما نیست ؟
٣- اگر موارد بند دو را انجام دهیم ، چه تبعاتى دارد ؟
۴- آیا آمریکا میتوانست تحریم هاى فلج کننده علیه ما را پیاده کند ؟ چگونه ؟
۵- آیا آمریکا واقعا در این یک سال اخیر بر تحریم ها افزوده است ؟
۶- آیا صنعت هسته اى ما در این یک سال گذشته و طول مذاکرات آتى ، متوقف است ؟
٧- آیا صادرات روزانه دو میلیون بشکه نفت خام در روز براى ما بهتر است یا یک میلیون بشکه امروز ؟
٨- در این یک ساله کدامیک از اهداف هسته اى ما متوقف شده است ؟
٩- آیا بازدید هاى ( مدیریت شده ) آژانس از مراکز صنعتى ما ، ” در مجموع ” ، به نفع یا ضرر ماست ؟
١٠- آیا مسیر هسته اى کشور و مذاکرات هسته اى در زمان دولت قبل ، غلط بود ؟
١١- اصلاح ساختار اقتصادى کشور ما به سمت اقتصاد مقاومتى ، چگونه کلید واقعى خواهد خورد ؟ با حفظ تحریم هاى موجود یا رفع آن ؟ صدور نفت خام بیشتر کمک میدهد ؟
١٢- راههاى امتیاز گرفتن در مذاکرات چیست ؟
١٣- آیا تولید بمب هسته اى به نفع آرمان ها و اهداف و امنیت جمهورى اسلامى است ؟
١۴- آیا کرى راست میگوید که امروز دنیا و اسراییل امن تر شده است ؟
١۵- وظیفه مردم و جناح هاى سیاسى و مجلس در قبال مذاکرات چیست ؟
١۶- شباهت مسیر هسته اى ما با توقف جنگ با عراق و ۵٩٨ چیست ؟
بحث ١-اهداف ما از تکنولوژى هسته اى چیست ؟
— تکمیل و بومى سازى ” تکنولوژى ” چرخه سوخت ، از اکتشاف ، استخراج ، فرایندهاى شیمیایى و مکانیکى تا تولید اورانیم سه تا پنج در صد براى آینده سوخت رآکتورها.
هر چند امروز به آن نیاز فورى نداشته باشیم ، ولى باید دانش و فن آورى آن را که برخى کشورها از پنجاه سال قبل سعى و خطاى آن را آغاز کرده و صدها رآکتور فعال در سراسر دنیا وجود داشته و هر روز بر کاربرد هاى آن و ظرافت بیشتر تکنولوژى آن افزوده میشود ، ورود جدى کنیم.
امروز موتور کشتى اقیانوس پیما ، یک رآکتور است. نیز موشک هاى قاره پیما و ….
یک انرژى کلان ، کم حجم و در دسترس.
امروز بالاترین جنگ پنهان در دنیا ، جنگ تکنولوژى و علم و فن آورى است. براى حفظ کیان امت اسلامى و پیشگیرى از ظلم و سیطره جهانى ، ناچار به همت و تلاش مضاعف در این حیطه ایم.
اصلا مجال و فرصت توقف نداریم. دنیا هم توقف ندارد. تکنولوژى ، پشتوانه قوام ملت هاست.
رهبرى از اصلى ترین امورى که در دهه اخیر تاکید کرده اند و در عمل پیگیرى کرده و به نتیجه هایى رسانده اند ، همین امر بوده است.
آیه نفى سبیل هم دستور اکید خداوند بر استقلال و قدرت داخلى است.
— خود کفایى در تولید رادیو داروها با تامین سوخت از اورانیوم با غناى بیست درصد ، در صفحات سوخت رآکتور تهران. عملیاتى شگفت آور که جوانان غیور در عین ناباورى غرب انجام داد.
— دهها بلکه صدها تکنولوژى وابسته و مرتبط با هسته اى ، در پزشکى ، کشاورزى ، سرم سازى ، صنایع هاى تک ، و … که آینده اقتدار اقتصادى و استقلال ، به آنها وابسته خواهد بود.
— ارتقاء تکنولوژى هاى بدست آمده. سانتریفیوژها هر چه راندمان بالاترى داشته باشند ، بشدت از هزینه هاى تعمیر و نگهدارى میکاهند.
امروز هر چند به سطح متعارف کشورهاى پیشرفته رسیده ایم ، ولى هنوز سانتریفیوژهاى آمریکا فاصله زیادى با سایر کشورها دارد. که بحمدالله به سرعت در حال پیشرفت هستیم.
بحث ٢- چه مواردى جزء اهداف هسته اى ما نیست ؟
— انباشت زیاد اورانیوم غنى شده پنج در صد که مورد استفاده اى برایش نداشته باشیم.
— تولید بیش از نیاز بیست در صد و ذخیره آن.
— غنى سازى بیش از بیست در صد که اصلا مورد استفاده اى برایش نداریم. ولى میدانیم توانایى اش را داریم.
— تولید بیش از نیاز دستگاه سانتریفیوژ. زیرا مدام بر ارتقاء نسل کار میکنیم. و عملا استفاده و اشغال جاى نسل قبلى ، مقرون به صرفه نیست.
— تولید پلوتونیوم ( که در ساخت بمب هسته اى کاربرد دارد ).
بحث ٣- اگر موارد بند دو را انجام دهیم ، چه تبعاتى دارد ؟
انباشت اورانیوم غنى شده بدون استفاده ، یا در صد غناى بالا ، یا تعداد بالاى دستگاهها ، هیچکدام ارتقاء تکنولوژى یا توانمندى صنعتى یا اقتصادى یا سیاسى و نظامى و دفاعى ما نیستند. بلکه د ر ست بر عکس !!
این امور سبب اثبات تهاجم سنگین فرهنگى غرب علیه ملت ماست. که سالها به دروغ ایران را در پى بمب هسته اى و ایجاد ناامنى در جهان و نیز زور گویى به کشور هاى عربى و تهدید اروپا و .. معرفى و تکرار و تکرار کردند.
این درست عکس اهداف انقلاب اسلامى است. صدور انقلاب ما براى بیدارى ، حرکت و نجات مردم دنیا از شر ظالمان بوده و حالا در مافیاى رسانه اى جهانى ، ما را دشمن مردم و کشورها معرفى و سبب انزواى ما و خفه شدن رسالت و پیام ما میشوند.
تا یک سال قبل و پیش از توافق ژنو ، به پشتوانه تهاجم فرهنگى گسترده و جو روانى ایجاد شده در مردم دنیا ، در کنار تحریم هاى سازمان ملل ، آمریکا تحریم هاى شدید و روز افزونى را علیه ما پیاده کرد.
کشورهاى مختلف و حتى نزدیک به ایران ، جرأت ارتباط اقتصادى ، سیاسى و فرهنگى با ما را نداشتند. زیرا ایران نه به عنوان منجى ، که به عنوان سلطه طلب و خطرناک و غیر قابل کنترل ، معرفى میشود. و اثبات آن ، اقدامات هسته اى خارج از چارچوب منطقى قابل دفاع است.
این براى کشور ما و ماهیت انقلاب و دیالوگ ما ، بسیار بسیار بد است که سایر کشورها خجالت بکشند از ارتباط با ما.
در این میان ، آنهایى که وارد همکارى میشوند ، از آب گل آلود ماهى میگیرند و به قیمت دو برابر میفروشند و از ما نصف قیمت میخرند ! آن هم نسیه.
— توضیحات و بحث ها :
– دوستان سه سوال اول خیلى مهمن. لطفا دقت کنید.
– اگه جواب اشتباه به این سه سوال بدهیم ، کاملا در دور باطل و بدتر از آن کاملا در طرح دشمن قرار میگیریم.
– خیلى باعث خوشحالى خواهد بود ، به موارد ذکر شده ، اصلاح و تکمیل ارائه دهید.
— دو مسئله اساسى و قابل تامل در بحث ارائه شده پیرامون مسیر هسته اى کشور :
١- رهبرى ، مردم ، دولت و مجلس ، چها جزء با تاثیر مستقیم در مذاکرات هستند. ( عناصر غیر مستقیم ، قدرت و توانمندى داخلى و بین المللى ماست. )
چها عنصر فوق در یک آرایش و ترکیب جنگى تکتیکال قرار دارند. هر کدام نقش و گفتگویى متفاوت با یکدیگر دارند. شما با دقت در نقش ایشان در چند سال اخیر در ایران ، متوجه میشوید که چگونه در این آرایش جنگى ، این اجزاء مکمل یکدیگرند.
در آمریکا نیز شما عناصر مختلف تاثیر گذار مستقیم را مشاهده میکنید. که در ظاهر همیشه در تضاد گفتار و عملکرد با یکدیگر میباشند. ولى تماما در یک سیستم ، هدایت و راهبرى میشوند. و هر کدام مسئولیت و وظیفه تعیین شده خاص خودش را انجام میدهد.
٢- در مسایل راهبردى داخلى که مستقیما به منافع ملى کلان کشور مرتبط است ، باید کلیه جناح ها و احزاب ، نقش و وظیفه خود را جهت هم افزایى حرکت کلان ( هر چند در ظاهر متناقض ) انجام دهند.
ولى ، تحلیل با تحریف واقعیت ها و به هدف بهره بردارى جناحى ، خبط عظیم و گناه نابخشودنى است. از مریضى دل است و خیانت به کشور.
— سوال :
جواب سه سوال اول همان طور که جناب اقای رافتی بیان کردند کاملا روشن و مشخص است
اما در لایه های زیرین مطالب پیچیده است
برای بنده سوالات دیگری نیز مطرح است
١-آیا موضوعات دیگری غیر از هسته ای در مذاکرات مطرح است؟ اگر بلی چه موضوعاتی و از جانب چه کسی؟
٢-اگر ایران در مذاکرات شرکت نکند یا به تعهدات خودش پایبند نباشد چه تبعاتی دارد؟
٣-اگر آمریکا دشمن ماست( که هست) و ما به او اطمینان نداریم( عملکردش نشان داده) پس چرا مذاکره میکنیم؟
۴-چه رابطه ای بین مذاکرات هسته ای با امنیت اسراییل وجود دارد؟
و سوالات دیگر….
پاسخ :
تشکر از آقاى مهندس حقیقت ، که زحمت کشیده و مقاله را دقیق مطالعه کرده ، و با اختصاص فرصت و زمان ، مجموعه نظرات را در یک پکیج ارائه دادند.
دوستان فعال ، غیور و با انگیزه دیگر نیز اگر به همین روش و بدون عجله ، مطالب را ارائه دهند ، بیشتر براى اصلاح و تکمیل و بهره بردن اعضاء گروه ، کمک داده اند.
اما موارد آقاى مهندس :
١- رهبرى صراحتا و کرارا منع فرمودند. در حد درک ما هم ، اشتباه راهبردى است. ولى پاسخ را جز رهبر و شوراى عالى امنیت ملى نمیدانند.
٢- پاسخ این سوال بطور کامل در بحث -٣ ذکر شده است. اگر موارد تکمیلى مد نظر شماست ، لطفا پیشنهاد دهید.
٣- اصل ضرورت مذاکره را در سوالات نیاوردم. ولى در مقدمه به تصریح رهبرى در حمایت از مذاکرات و نیز تمدید آن اشاره کردم. فکر میکنم با کمک دوستان و پاسخ به شانزده سوال ، کلیات مورد نیاز پیرو قرآن ناطق عج از شناخت ابعاد مختلف مسیر هسته اى و استراتژى مذاکرات ، بدست آید.
۴- در بحث سوال ١۴ ، پاسخ داده میشود.
— سوال :
با تشکر از جناب رافتی از تحلیلی که ارائه دادند….
به هرحال اگر سخنان حضرت آقا در حمایت از تیم مذاکره کننده رو تایید اصل مذاکرات بدونیم، ضدیت رفتارها و حرف های تیم مذاکره کننده عزیز کشورمون !!! با مبانی و سخنان صریح آقا رو نمیشه منکر شد…
خوش بین بودن به مذاکرات
خوشحالی از ایجاد اعتماد برای ایران
خوشحالی از آرام شدن دنیا
گره زدن مشکلات اقتصادی به مذاکرات
واهمه از عدم نتیجه گیری در مذاکرات
و قس علی هذا افاضات جناب ظریف و روحانی……..
پاسخ :
روشن شدن اصل استراتژى هسته اى و نه ، هزار مسئله مرتبط با آن ، را در شانزده سوال و بحث پیشنهاد دادم.
اگر موافق تحلیل ریاضى وار ( و نه اشخاص و نه کمیت ها ) هستید ( که این تنها راه درک صحیح ماجراست ) ، بسم الله. اصل بحث که سه سوال اول است را کمک بدید تا بعد یکى یکى با هم جلو بریم.
سوال :
مشکل ما اینجاست که در بوق و جنجال رسانه های دنیا خودمان هم باور کرده ایم که شاید بمب اتم بسازیم. اما اونی که خودش تو دنیا مارو متهم میکنه چندین هزار کلاهک اتمی داره. و چندصد هزار مردم بی گناه رو به خاکستر تبدیل کرده. این اسمش تعامل با دنیا نیست ؟ تعامل با شیطان بزرگ است . اصلا ما باید در دنیا مطرح کنیم استفاده های نامشروع امریکا رو در استفاده از انرژی هسته ای و چندصد هزار کلاهک اتمی اسرائیل امریکا فرانسه انگلیس و … رو
پاسخ :
اصلى ترین بحث ، همین سه سوال اول بود که تقدیم شد. براى آنکه در دور باطل گیر نکنیم باید و باید به این سه پرسش ، جواب دقیق بدهیم. فرض من ، تولید بیش از نیاز بود. اینکه رهبرى فرمودند ما با ریاضیات به ١٩٠ هزار سو ظرفیت تولید نیاز داریم ، خود یک دیالوگ سازى منطقى در دنیاست. یعنى ما تعریف استفاده از آن را داریم. اشتباه نکنید. بحث ما نجات شخصیت و کارکتر مدعیان دین خدا در میان مردم سراسر دنیا هست.
اینکه تنها مخاطبین ما مردم خودمان باشد و نتوانیم مردم دنیا را توجیه کنیم یعنى در رسالت خدایى شکست خورده و شیطان پیروز شده است. تمام مشکل ما سیطره رسانه اى استکبار است. ما با مردم واقعى کشور ها کار داریم. ارائه منطق و استدلال و شفاف سازى که در تکنیک جدید ایران در یک سال جدید پیاده شده است ، ضرورت نجات ذهن و فکر ” مردم ” دنیا بوده است.
آقاى احمد رضا من مطمئنم خود شما هم توجیه نیستید که تولید بیش از نیاز و ذخیره سازى بدون استدلال ، چه توجیهى دارد. چه برسد به ” مردم ” دنیا. انقلاب ما فرهنگى بوده و با کلام و بیدارگرى مردم خودمان پیروز شدیم. همین پیام ، مردم همه کشورها را تحت تاثیر گذاشت که میشود در مقابل زور ایستاد.
ولى امروز از همین حربه ، ما را مغلوب کردند و بین مردم دنیا جور دیگر معرفى کردند. آقاى مهندس اگه نتونیم خودمونو توجیه کنیم که چه کاره ایم چطور مردم دنیا باور کنند ما دنبال تکنولوژى هستیم و نه بمب. و رهبرى فرمودند مذاکره کنیم. چون در جنگ رسانه اى کیش و مات شدیم. با دیالوگ سازى مناسب با مردم دنیا در این یک سال اخیر ، شرایط ارتباط تغییر کرده. میدانید شبکه هاى ما را در غرب فیلتر کردند؟