
10 - مسیر هسته ای ایران – ۱۰ ( گرفتن امتیاز در مذاکرات )
نویسنده : مهندس حسین رأفتی
١٢- راههاى امتياز گرفتن در مذاكرات چيست ؟ ١٣٩٣/٠٩/٢٢ امتياز دادن يا گرفتن در هرگونه مذاكرات در هر كجاى عالم ، به يك فرمول كلى بر ميگردد و آن عناصر" قدرت " و " امكان و توانمندى " است. ميزان و ملاك ، " حق " نيست ، " توانايى " است.
بحث سوال دوازدهم از موضوع هسته اى تقدیم میگردد : ١٣٩٣/٠٩/٢٢
١٢- راههاى امتیاز گرفتن در مذاکرات چیست ؟
امتیاز دادن یا گرفتن در هرگونه مذاکرات در هر کجاى عالم ، به یک فرمول کلى بر میگردد و آن عناصر” قدرت ” و ” امکان و توانمندى ” است.
میزان و ملاک ، ” حق ” نیست ، ” توانایى ” است.
این که میگوییم قانون ” جنگل مدرن ” برقرار است ، بدین معناست.
و اعدوا لهم ما استطعتم من قوه ، دستور قرآنى توانمندى ، براى پیشگیرى از تجاوز دشمن است: ترهبون به عدو الله و عدوکم.
ضرب المثل هم داریم که : “حق ، گرفتنى ” است. نه آنکه منتظر باشیم که به ما بدهند!!
مذاکرات ، تنها و تنها پیشانى و تابلو جنگ است. متاسفانه ، بعضا ابزار استفاده جناحى و گروهى قرار میگیرد. و الا اصل جریان جنگ ، در متن حرکت این ملت مستقر است. یکى دو جبهه هم نداریم. جبهه هاى نبرد ، متعدد و کثیر هستند.
منحصر به ایران اسلامى هم نیست. تک تک کشورهاى اروپایى به نسبت یکدیگر ، همگى به نسبت آمریکا ، و از آن طرف ، روسیه ، چین ، ژاپن ، هند ، برزیل ، .. هر کدام در مسائل فرهنگى ، بازرگانى ، کشاورزى ، الکترونیک ، رسانه ، صنعت ، واردات و صادرات و .. مانند گرگ هاى عاقلى هستند که اصلا به یکدیگر اعتماد ندارند ، و مدام منافع ملى خود را چک میکنند و در محافظت از آن بى وقفه میکوشند. و با دید و پایش سوء ظن به دیگران مى نگرند.
ماهیت مراوده واقعى فرهنگى و اقتصادى بازرگانى این کشورها با یکدیگر ، مصداق کلمه ” جنگ ” است.
هر چند در ظاهر مشاهده نشود.
معاهده ها و کنوانسیون ها بر مبناى ” امکان و قدرت ” شکل میگیرد. و تا موازنه امکان و قدرت تغییر نکرده ، آن معاهده پا برجاست.
” حق و عدالت ” تقریبا هیچگونه جایگاهى جایگاهى در این معادلات ندارد.
جنگ هایى که ذکر کردم ، فوق العاده بى رحمانه و خشن است.
امروز بازى با قیمت نفت را میبینید. در تک تک اقلام استراتژیک کشاورزى ، برنامه ریزى ، مدیریت و در زمان خود اعمال قدرت میکنند.
کشورهایى که تنها چند محصول صادراتى خاص کشاورزى دارند ، سال به سال فقیرتر مى شوند. کالاهاى صنعتى را با چند برابر قیمت میخرند. ولى محصول خود را با درصد محدودى افزایش ، مجبور به فروش هستند.
براى مایوس کردن و سرکوب یک تولید کننده صنعتى یا کشاورزى ، چندین سال با کاهش قیمتها و تولید و عرضه بازى میکنند. و وقتى موفق شدند طرف را با خاک یکسان و کلا ناامید و ورشکسته کنند ، آن وقت روى دیگر سکه قیمتها رو میشود!!
دیگر امکان تولید را ندارید ، در تکنولوژى هم عقب ماندید ، به قیمت خیلى بالا مجبور به خرید هستید.
متاسفانه این نوع حقایق جارى در دنیا و ملت هاى مختلف و اصلا در رسانه ها پررنگ نمیشوند. سمینار و کنفرانس و رشته و واحد درسى دانشگاهى برایش نداریم. ظاهرا همه ، به قوانین ” قدرت ” ( جنگل )عادت کرده اند و راهى براى خروج از آن ندارند.
قرآن : ظهر الفساد فى البر و البحر بما کسبت ایدى الناس ( روم – ۴١ ).
و ظهور حضرت منجى عج بازگرداندن مراودات ، به عدالت است. یملا الارض قسطا و عدلا ، کما ملئت ظلما و جورا.
نکند جوان ما فکر کند تنها ایران و آن هم بخاطر مسایل حاشیه اى و غیر اساسى ، با نظام سلطه سوء تفاهم دارد ! و میتوان با رفع سوء تفاهمات ، به منافع مشترک با غرب و آمریکا رسید !!
اگر دنبال این ارتباط و منافع مشترک هستیم ( که باید باشیم ) ، راهش اقتدار است.
مطمئن باشید ، اگر قوى ترین تیم هاى مذاکرات و شطرنج عالم را هم داشته باشید ، بدون اقتدار درونى ، یک ریال به شما امتیاز نمیدهند. هیچ ارتباط منافع مشترک هم برقرار نمیکنند. فقط بتدریج شما را مى بلعند.
دهها نمونه اش را در همین چهل سال اخیر در دنیا مشاهده کنید.
براى ارتباط مفید با آمریکا ، باید ” توانایى ” خود را به او اثبات کنید. تنها وقتى که در توانایى ، کیش و مات شوند و محاسبات ریاضى ، آنها را مجبور به امتیاز و ارتباط کند ، توقع رسیدن به حق و منفعت داشته باشید.
لذا مطابق دستور قرآنى ، ارکان قدرت معنوى و فرهنگى ایران ، در مناطق مختلف دنیا گسترده تر میشود و محاسبات دشمن ، اجازه حمله به شما را نمیدهد.
همین اقتدار بین الملل شما و استقلال جویى داخلى شما ، راه را براى تفاهم و تعامل بر مبناى عناصر” قدرت و امکان ” طرفین باز میکند.
باز خدا را شاکریم که رهبرانى داریم که اصل و ماهیت این مراودات را کشف کردند و نقشه راه انقلاب را از فریب و مکر دشمنان محفوظ داشتند.
سوال :
ارتباط مفید با گرگ های عاقل چگونه امکان پذیر است…چگونه میتوان با شیطان به یک تفاهم برد برد رسید؟؟
پاسخ :
زندگى مردم دنیا ، همیشه با هم پیوند دارد. و همیشه ارتباطات و تجارت و انتقال تجربیات و فنون ، در حد امکانات بر قرار بوده و جزء طبیعت زندگى انسانى است.
اسلام نیز نه تنها با ارتباطات که منافعى معقول در بر داشته باشد ، مخالف نبوده بلکه مشوق پیشرفت امت مسلمان و رساندن پیام سعادت به دیگران بوده است.
اما به هیچ دولتى اعتماد نکنید. و از هیچ دولتى هم صد در صد نبرید.
مدیریت میان این همه تضاد منافع و اشتراک منافع را سیاست گویند.
سوال :
بنده اینجا مسئله ارتباط با دنیا رو مطرح نکردم که ارتباط با دنیا بسیار مفید است بلکه موضوع من مسئله ارتباط مفید با امریکاست…
پاسخ :
فرق آمریکا با سایر گرگهاى عاقلى که ما همیشه ارتباط داشته و داریم ، تفاوت ماهوى نیست. فقط امروز قدرت و ثروت و تکنولوژى برتر را دارد و لذا ام الفساد و مادر ظلم و تباهى در دنیاست.
اگر این امکانات را هر کشور دیگرى مانند چین یا روسیه یا ژاپن داشتند ، شک نکنید با یک چیزى احتمالا بدتر از آمریکا یا اقلا مشابه او مواجه بودیم.
ما در جنگ آموختیم که روى پاى خود بایستیم. زیرا هیچ کشورى به ما کمک نکرد مگر قالبى که منافعش تامین شود و ضررى به او نرسد !!!!
جهان بینى حاکم در تمام دنیا ، فقط و فقط مادیت است. و تقریبا هیچ فرقى ندارند. شما نمونه خلاف این در تاریخ و امروز سراغ دارید ؟
سوال :
رابطه با امریکا نفعی به حالمان ندارد…
پاسخ :
براى همین توضیح عرض کردم ، قانون جنگل مدرن !! واقعا اگر خلاف آن را در مراودات میشناسید معرفى کنید. همه کلک و شیادى است. هر چه بیشتر حس غربت حق را چشیده باشید ، بیشتر این را درک میکنید. جنایتى علیه ما نبود که بتوانند و نکنند.
اللهم اشغل الظالمین بالظالمین. و اجعلنا بینهم سالمین غانمین.
راه دومى وجود ندارد. قدرت. ارتباط.تدبیر ، درایت ، سیاست.
هر چه که نوشتم از آموخته هایم از امام خمینى بود.خمینى یگانه عصر بود و حالا حالاها شناخته نخواهد شد.