
125 - خصوصیات نوجوانان و نحوه تعامل با آن ها
نویسنده : زهرا رستگار
نوجوانها چند خصوصیت دارند: ۱ – استقلال طلبی دوست دارند اتاق،کیف و لوازم شخصی مستقل و جدا داشته باشند. نوجوانان از زورگویی بیزارند. اگر میخواهید لوازم فرزندانتان را مورد بررسی قرار دهید، بهطور نامحسوس این کار را انجام دهید. ۲ – خودنمایی: نوجوانان دوست دارند خودشان را نشان بدهند. سعی کنید […]
نوجوانها چند خصوصیت دارند:
۱ – استقلال طلبی
دوست دارند اتاق،کیف و لوازم شخصی مستقل و جدا داشته باشند. نوجوانان از زورگویی بیزارند. اگر میخواهید لوازم فرزندانتان را مورد بررسی قرار دهید، بهطور نامحسوس این کار را انجام دهید.
۲ – خودنمایی:
نوجوانان دوست دارند خودشان را نشان بدهند. سعی کنید به جای این که اندام و زیبایی خود را نشان دهند به او علم و صنعت بیاموزید تا در این زمینه ها خودشان را نشان بدهند.
۳ – توجه به مقتدران:
نوجوانان به انسان های مقتدر و توانا تکیه میکنند و آنان را الگوی خود قرار میدهند. زمینه انتخاب الگوی خوب را فراهم کنید.
۴ – بیزاری از نصیحت:
نوجوانان از نصیحت بیزارند و شنونده خوبی نیستند.
به بچه های زیر هفت سال بهطور مستقیم باید آموزش داد. از هفت سال تا دوازده سال به وسیله فیلم و داستان بهصورت غیر مستقیم به او آموزش میدهیم. در دوره نوجوانی با دوستی و مشارکتدادنشان در کار به آنها آموزش میهیم.
امام صادق (ع) میفرماید:
به فرزندان خود در هفت سال اول سیادت، هفت سال دوم اطاعت و هفت سال سوم، وزارت بیاموزید.
سیادت سلطان است، اطاعت غلام، وزارت معاون است.
در هفت سال اول هرچه میخواهد را به او میدهید. در هفت سال دوم او شنونده و شاگرد و شما گوینده و آموزنده به او هستید و در هفت سال سوم معاون شما و کمک شما در کارهاست.
۵ – تنبیه و تطمیع:
برخی والدین به جای تربیت تهدید و تطمیع میکنند، که درست نیست.
(تطمیع یعنی بجای اموزش وتربیت صحیح وپیمودن راه هدایت فرزند را شرطی میکنند اگر این کارهارو کردین فلان جایزه رو میخرم فلان جا اجازه میدم بری. و ….. . تا یکجایی جواب میگیرن ولی بعد به مشگل میخورن)
۶ – علاقه به غیرهمجنس:
نوجوان نه بزرگ است و نه کوچک. نه شاغل است و نه بیکار، به طور کلی ثباتی ندارند.
کودکان و بزرگسالان همه اینها را دارا هستند. کودک پسر به مادر خود علاقهمند است و دختران در کودکی و دیگر مراحل زندگی همین احساس را نسبت به پدرانشان دارند و در بزرگسالی نیز به همین شکل است.
دوره نوجوانی، دوره انقلاب است. کودکان خود را در این دوره درک کنید.
نوجوانان قانونشکن هستند. مراقب باشید قوانینی وضع کنید که او بتواند درک کند وعمل نماید.