قرآن ناطق(عج)

125 - خصوصیات نوجوانان و نحوه تعامل با آن ها

نویسنده : زهرا رستگار

نوجوان‏ها چند خصوصیت دارند:   1 – استقلال‏ طلبی   دوست دارند اتاق،کیف و لوازم شخصی مستقل و جدا داشته باشند. نوجوانان از زورگویی بیزارند. اگر می‏خواهید لوازم فرزندان‏تان را مورد بررسی قرار دهید، به‏طور نامحسوس این کار را انجام دهید.   2 – خود‏نمایی:   نوجوانان دوست دارند خودشان را نشان بدهند. سعی کنید […]

نوجوان‏ها چند خصوصیت دارند:

 

1 – استقلال‏ طلبی

 

دوست دارند اتاق،کیف و لوازم شخصی مستقل و جدا داشته باشند. نوجوانان از زورگویی بیزارند. اگر می‏خواهید لوازم فرزندان‏تان را مورد بررسی قرار دهید، به‏طور نامحسوس این کار را انجام دهید.

 

2 – خود‏نمایی:

 

نوجوانان دوست دارند خودشان را نشان بدهند. سعی کنید به جای این که اندام و زیبایی خود را نشان دهند به او علم و صنعت بیاموزید تا در این زمینه ‏ها خودشان را نشان بدهند.

 

 

 

3 – توجه به مقتدران:

 

نوجوانان به انسان های مقتدر و توانا تکیه می‏کنند و آنان را الگوی خود قرار می‏دهند. زمینة انتخاب الگوی خوب را فراهم کنید.

 

4 – بیزاری از نصیحت:

 

نوجوانان از نصیحت بیزارند و شنوندة خوبی نیستند.

 

به بچه های زیر هفت سال به‏طور مستقیم باید آموزش داد. از هفت سال تا دوازده سال به وسیلة فیلم و داستان به‏صورت غیر مستقیم به او آموزش می‏دهیم. در دورة نوجوانی با دوستی و مشارکت‏دادن‏شان در کار به آنها آموزش می‏هیم.

 

امام صادق (ع) می‏فرماید:

 

به فرزندان خود در هفت سال اول سیادت، هفت سال دوم اطاعت و هفت سال سوم، وزارت بیاموزید.

 

سیادت سلطان است، اطاعت غلام، وزارت معاون است.

 

در هفت سال اول هرچه می‏خواهد را به او می‏دهید. در هفت سال دوم او شنونده و شاگرد و شما گوینده و آموزنده به او هستید و در هفت سال سوم معاون شما و کمک شما در کارهاست.

 

5 – تنبیه و تطمیع:

 

برخی والدین به جای تربیت تهدید و تطمیع می‏کنند، که درست نیست.

(تطمیع يعني بجاي اموزش وتربيت صحيح وپيمودن راه هدايت فرزند را شرطي ميكنند اگر اين كارهارو كردين فلان جايزه رو ميخرم فلان جا اجازه ميدم بري. و ….. .  تا يكجايي جواب ميگيرن ولي بعد به مشگل ميخورن)

6 – علاقه به غیرهمجنس:

نوجوان نه بزرگ است و نه کوچک. نه شاغل است و نه بیکار، به طور کلی ثباتی ندارند.

کودکان و بزرگ‏سالان همة این‏ها را دارا هستند. کودک پسر به مادر خود علاقه‏مند است و دختران در کودکی و دیگر مراحل زندگی همین احساس را نسبت به پدران‏شان دارند و در بزرگ‏سالی نیز به همین شکل است.

دورة نوجوانی، دورة انقلاب است. کودکان خود را در این دوره درک کنید.

نوجوانان قانون‏شکن هستند. مراقب باشيد قوانيني وضع كنيد كه او بتواند درك كند وعمل نمايد.

 

0 دیدگاه ارسال شده است

نظر خود را با ما در میان بگذارید