قرآن ناطق(عج)

77 - نکته های کلیدی برای حل اختلاف

نویسنده : زهرا رستگار

نکته های کلیدی برای حل اختلاف 1. بحث و مشاجرات خود را در يک مکان کاملاً خصوصي انجام دهيد. سعي کنيد با هم ارتباط فيزيکي ملايمي را برقرار کنيد؛ مثلا دست هاي يکديگر را بگيريد. 2. در گفتگوهاي خود، فقط بر روي همان مشکل تمرکز کنيد. بر روي اشتباهات گذشته فرد مقابل دست نگذاريد. 3. […]

نکته های کلیدی برای حل اختلاف

1. بحث و مشاجرات خود را در يک مکان کاملاً خصوصي انجام دهيد. سعي کنيد با هم ارتباط فيزيکي ملايمي را برقرار کنيد؛ مثلا دست هاي يکديگر را بگيريد.

2. در گفتگوهاي خود، فقط بر روي همان مشکل تمرکز کنيد. بر روي اشتباهات گذشته فرد مقابل دست نگذاريد.

3. از طعنه زدن به يکديگر و همچنين از جملاتي که در آنها «تو» وجود دارد، خودداري کنيد.

4. عکس ‏العمل‏ هاي تند از خود نشان ندهيد و از عباراتي نظير«من ديگر نمي تونم ادامه بدهم» استفاده نکنيد.

5. حرف‏هاى همسرتان را تأييد کنيد تا دست از عصبانيت بردارد. مشتاقانه به حرف‏هايش گوش دهيد و در این مدت با او هم عقیده شوید؛ چرا که بزرگترين مشکل او نياز به حس همدمى و درک شدن از طرف سايرين است.

6. پرحرفي نکنيد. زمانيکه مي‌توان بازگو کردن آنها را در چند جمله خلاصه کرد، ديگر نيازي نيست که شروع به داستان سرايي کنيد.

7. به او يادآور شويد که قبولش داريد و متوجه گرفتارى‏اش هستيد، ولى از وى خواهش کنيد که در صورت امکان يک بار ديگر مشکلش را بر زبان آورد تا تنها شما آن را اندکى بهتر دريابيد. لحظه‏اى که او شروع به واگويى مسئله‏اش مى‏کند، آرام آرام از خشمش کاسته مى‏شود و در نتيجه عصبانيت پايان مى‏يابد.

8. جرّ و بحث‏هاى کلامى را به راحتى به پايان برسانيد. تا احساس کردید طرف مقابل از خشم برافروخته شده است لازم است موقتاً کوتاه بيايد و از هر گونه رويارويى و مباحثه با وى پرهيز کند.

9. هرگز تحت تأثير احساسات قرار نگيريد. ممکن است فرد خشمگين با سخنان ناروا احساسات شما را تحريک کند، سعى کنيد آرام باشيد و از فشارهاى احساسى دورى جوييد. توهين فرد خشمگين را با تبسمى بى‏اثر سازيد. وقتى شما جر و بحث راه نيندازيد، وى ساکت مى‏شود.

10. سخنان طعنه ‏آلود، انتقادى و دلسردکننده نزنيد. به فرد خشمگين اجازه دهيد گمان کند حق با اوست تا برنده اين نزاع لفظى شود. بعدا مى‏توانيد اين مشکل اجتماعى را با تمهيد مقدمه مهار سازيد.

11. در حضور شخص غضبناک به نرمى سخن بگوييد. هر چه با وى آهسته ‏تر حرف بزنيد سريع‏تر مى‏توانيد جلوى خشمش را بگيريد.

12. از حکم کردن و بيان تحکمى بپرهيزيد. افرادى که با عبارت‏هاى تحکمى مورد خطاب قرار مى‏ گيرند احساس مى‏کنند که «قربانى ابدى» هستند و انگيزه مبارزه در آنها تقويت مى‏شود.

13. به جاى استفاده از عبارت «بايد هميشه به من اطلاع بدهى که دير مى ‏آيى.» بهتر است گفته شود: «دوست دارم وقتى دير مى ‏آيى، مرا مطلع کنى.»

14. به رفتارهاى مطلوب همسر خود توجه کرده و آنها را تاييد کنيد. در جمع او را تشويق و تأييد کنید و از نکات مثبت و رفتارهاى مطلوب همسرتان بگویید و نکات منفى و انتقادی را به طور محرمانه به او تذکر دهید.

15. همسرتان را آنچنان که هست بپذيريد و خصوصيات، تجارب گذشته، و همه کساني که به نوعي براي همسرتان اهميت دارند و جزو متعلقات او محسوب مي‌شوند را بپذيريد و نسبت به آن نگرش مثبت داشته باشيد.

16. نحوة اداي کلمات و حالات چهره، تُن صدا و نوع نگاه ما بر طرف مقابل تاثير گذار است.

17. اختلافات و نزاع را حتي الامکان بايد در چارچوب خانه نگاه داشت و اگر چاره اي جز بازگو کردن اختلافات نماند به روشي که قرآن فرموده است عمل نمود: «و إن خفتُم شِقاق بَينهُما فَابعثُوا حَکماً مِن اهله و حکماً من اهلها إن يُريدَ إصلاحاً يُوفّق اللهُ بينهما إنّ الله کان عليماً خبيراً» «چنانکه مي ترسيد که نزاع و اختلاف سخت بين زن و شوهر پديد آيد، از طرف خويشان مرد و نزديکان زن داوري انتخاب کنيد.اگر مقصود اصلاح بين زن و شوهر باشد، خداوند آنها را در آن کار موفق مي کند، بدرستي که خدا بر همه چيز دانا و آگاه است

0 دیدگاه ارسال شده است

نظر خود را با ما در میان بگذارید