قرآن ناطق(عج)

353 - چرا زن و شوهرها دعوا می کنند؟

نویسنده : زهرا رستگار

چرا زن و شوهرها دعوا می کنند؟       دلیل اصلی و عمده اختلافات و جروبحث های زناشویی را باید در اختلافات فرهنگی دانست و اینکه تعریف ارزش ها از دید هر کدام از زن و شوهرها متفاوت است. بسیار زیاد شاهد هستیم که سردرگمی بین سنت و مدرنیته، محل اختلاف در زندگی زناشویی […]

چرا زن و شوهرها دعوا می کنند؟

 

 

 

دلیل اصلی و عمده اختلافات و جروبحث های زناشویی را باید در اختلافات فرهنگی دانست و اینکه تعریف ارزش ها از دید هر کدام از زن و شوهرها متفاوت است. بسیار زیاد شاهد هستیم که سردرگمی بین سنت و مدرنیته، محل اختلاف در زندگی زناشویی است. از دیگر عواملی که می توان به آن اشاره کرد، نداشتن مهارت های ارتباطی و حل مسئله در زن و شوهر است. با دانستن مهارت های زندگی، همسران می توانند یکدیگر را به راحتی درک کنند.

 

 

 

یکی دیگر از علل مشاجره و دعوا بین همسران، تلاش برای تغییر دادن رفتارهای یکدیگر است، وقتی یکی از همسران درصدد تغییر رفتار شریک زندگی اش برمی آید، ناخودآگاه باعث می شود که شریکش از خود مقاومت نشان دهد که این مقاومت و سپر دفاعی در دست گرفتن باعث جرو بحث در زندگی می شود.

 

 

 

کی دعوا کنیم؟

 

 

 

نمی شود یک زمان مشخص را به عنوان مناسب ترین زمان جر و بحث و مشاجره ذکر کرد، زیرا این بستگی به نوع سبک زندگی و تفاوت های فردی دارد و نمی توان برای همه زوج ها نسخه واحدی پیچید و مثلا گفت جر و بحث در صبح ها بهتر از شب هاست یا برعکس. مثلا ممکن است همسر تا دیر وقت سرکار باشد در نتیجه مسلما نمی توان در ساعات شب یا نیمه شب مشکلات را با او مطرح کرد یا اینکه اگر شریک زندگی مان علاقه مند به بازی های فوتبال یا سریال های تلویزیونی باشد، نمی شود در حین تماشای برنامه های مورد علاقه با او مشاجره کرد اما باید این مسئله را یادآوری کرد که زن و مرد در صورت امکان در حضور والدین شان، در مهمانی های خانوادگی و دوستانه، مقابل فرزندان شان، در اماکن عمومی و در زمانی که سر کار هستند از مشاجره دوری کنند و اجازه ندهند که مسائل و مشکلات زندگی از حریم خصوصی شان تجاوز کند.

 

یک نسخه عالی برای آرام کردن همسر خشمگین

 

 

 

برای آرام کردن همسر عصبانی بعد از پایان مشاجره چند راهکار وجود دارد که به کاربردن آنها ثمربخش است. تکنیک آینه یکی از این راهکارهاست. در این روش ما فقط نقش یک مشاهده گر که فعالانه گوش می دهد را اجرا می کنیم. به بیان دیگر در این شیوه شما احساسات همسرتان را تایید می کنید بدون آنکه به آن چیزی را اضافه یا کم کنید. با استفاده از این تکنیک به شریک زندگی مان این مسئله را گوشزد می کنیم که او را درک می کنیم. استفاده از تکنیک آینه جلوی تشدید عصبانیت را می گیرد. این در حالی است که اگر شروع کنیم به انتقاد کردن از همسرمان، او را تحریک کرده ایم که بیشتر عصبی شود و در این حالت او موضع دفاعی می گیرد و دفاع کردن باعث می شود که فرد عصبانی از گذشته ها و خاطرات برخی مسائل ناخوشایند را بیرون کشد و دوباره جر و بحث شدیدتر شود.

 

بزرگترین مانع حل اختلافات خانوادگی چیست؟

 

 

 

بزرگ‌ترین مانع حل اختلافات خانوادگى، بیمارى اخلاقى خودبینى ‏و خودپسندى است. متأسفانه بسیارى افراد به این بیمارى مهلک مبتلا هستند. کسانی‌که به این بیمارى مبتلا باشند چشم عقلشان کور است. خوبی‌هاى خود را بزرگ می‌شمارند ولى بدی‌هایشان را نمى‏ بینند. وقتى این بیمارى با بیمارى عیبجویى از دیگران ضمیمه شود، غوغا می‌کند. گاه زن و شوهر هر دو مبتلا هستند و گاه یکى از آن‌ها. اگرهر دو نفر مبتلا باشند شبانه ‏روز دعوا و انتقاد دارند، هر کدام از آن‌ها عیب ‏دیگرى را مى‏ بیند و بزرگ جلوه می‌دهد و انتقاد می‌کند ولى ساحت وجودخودش را از هر گونه عیب و نقصى منزه می‌داند. و درصورتی‌که یکى از آن‌ها مبتلا باشد، فقط از دیگرى انتقاد می‌کند و خودش را پاک و بى ‏عیب می‌شمارد.

چنانچه زن و شوهر به این بیمارى مبتلا باشند اصلاح آن‌ها بسیار دشوار است؛ چون خودشان را بى‏ عیب می‌دانند و به پند و اندرز گوش‏ نمی‌دهند.خودپسندى بعض افراد ممکن است آن ‌قدرعمیق باشد که حتى این بیمارى خویش را نیز نبینند.

معلوم است که حل مشکلات چنین خانواده ‏اى، بسیاردشوار بلکه غیر ممکن خواهد بود. با چنین وضعى یا باید تا آخر عمر با اختلاف و دعوا و کدورت و رنج و عذاب زندگى کنند، یا به طلاق و جدایى ‏و عواقب سوء آن تن در دهند.

بنابراین به همه خانواده ‏هایی که اختلاف دارند توصیه می‌شود که از خودبینى و خودخواهى دست‏ بردارند و حداقل احتمال بدهند که ممکن است در وجود آن‌ها نیز عیب و تقصیرى وجود داشته باشد.در فرصت‏ مناسب، بدون تعصب و خودخواهى، همانند دو قاضى با انصاف و امین باهم بنشینند، موارد اختلاف را در میان بگذارند. بدون تعصب و قصد دفاع ‏به سخن یکدیگر خوب گوش دهند. هر یک از آن‌ها به ‌قصد اصلاح و بدون‏ اغماض، قصور یا تقصیرات خود را یادداشت کند. آن‌گاه با هم تصمیم ‏بگیرند که در اصلاح عیوب خودشان بکوشند. اخدا در قرآن مى ‏فرماید: و چنانچه بیم آن را دارید که جدایى و نزاع‏ در بین زن و شوهر پیدا شود یک نفر داور از خویشان مرد و یک نفر ازخویشان زن برگزینید. که اگر قصد اصلاح داشته باشند خدا در میان آن‌ ها توافق به‌ وجود خواهد آورد. و خدا به همه چیز دانا و بر همه اسرار آگاه‏ است.

۰ دیدگاه ارسال شده است

نظر خود را با ما در میان بگذارید